http://www.friluftsraadet.dk/media/418999/2457_inspiration_smag_paa_naturen_4korr.pdf
Ud af den kærnemælk jeg har tilovers fra cremefraiche fremstillingen vil jeg lave smøreost med urter.
Herhjemme i min vinduekarm har jeg basilikum og purløg.
Desuden har jeg set, at ramsløgene er ved at spire frem. Nu hvor vejrguderne åbenbart vil glæde os i weekenden med sol og varme, satser jeg på at ramsløgene vil vokse sig lidt kraftigere, og så høster jeg et par, som da bestemt skal i min smøreost sammen med purløg og basilikummen.
Ramsløg inden weekenden
Efter weekend (høsttidspunktet)
Det bliver spændende at smage hvor kraftig smagen af hvidløg er i ramsløgene på dette tidspunkt af året....eller måske de har mangel på smag?
Udover at ramsløg har en, synes jeg, skøn smag og duft af hvidløg, kan jeg hente den hos en dame oppe på toppen af bakken. Jeg har desuden fået lov til at grave de planter op, der står udenfor hendes hæk. Så det skal jeg da...hjem i min have med dem.
Da ramsløg spreder sig, har jeg fundet et sted hvor de kan få lov til det. Desuden får de de yndigste små hvide blomster. Så for mig er dette en win win situation.
Denne proces kunne med fordel implementeres i en institution, for netop at udbrede kendskabet til naturens spisekammer. Desuden, havde årstiden været den rette, ville jeg kunne gå i haven og hente et væld af forskellige krydderurter med forskellige smage og dufte til min smøreost.
Se selve fremstillingen på dette link:
http://lenettevnt.blogspot.dk/2015/03/fremstilling-af-smreosten.html
Ingen kommentarer:
Send en kommentar