søndag den 8. februar 2015

Cremefraiche

Jeg ved ikke lige hvad der er sket med datoen - datoen i dag er torsdag d. 5. mart 2015)
Jeg har valgt at lave cremefraiche, hvilken vi skal have som topping på chilli con carnen i weekenden. Da det at lave cremefraiche tager nogle døgn, skal der planlægges hvornår man vil lave den.

Der skal nu fremstilles cremefraiche ud af disse produkter og materialer.

  

1/2 L piskefløde hældes i en gryde. Under omrøring varmes fløden op til 21 grader ved svag varme.
Herefter tilsættes 1 tsk kærnemælk under omrøring.
Hæld væsken op i en skål.


            Sæt en tallerken over skålen og lad det stå ved stuetemperatur (20-22 grader) et døgns tid.



Nu har jeg en hel (dog mangler der en teskefuld) kærnemælk tilovers. Så jeg vil også lave smøreost med urter.
Se dette link:
http://lenettevnt.blogspot.dk/2015/03/smreost-med-urter.html

Så har fraichen stået et døgn på køkkenbordet, samt været et døgn i køleskabet. Det er lørdag og vi skal have chilli con carne med hjemmelavet cremefraiche......MUMS.

                    Men hvad er nu det? Creme fraiche?....næh...øhh....hmm.....øv


Hvad er der gået galt?
Jeg har fulgt opskriften nøje....og har jeg?
Mit stegetermometer er ikke elektrisk, og det måler først fra 55 grader, så jeg tænkte, at når målevæsken er ca midt på, må det være ca 28 grader, altså skal den være lidt under over halvvejs oppe, og så er det tæt på 21 grader, som foreskrevet.Eller:
Kan det være fordi den kom i keramikskål?
Var skålen måske for lille?
Var det for koldt eller for varmt i mit køkken?
Jeg må låne mig frem til et elektrisk stegetermometer til når jeg skal lave smøreost, og så vil jeg lige prøve at lave cremefraiche engang til,,,det må da kunne lykkes!!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar